- 6 jajek
- 6 łyżek cukru
- 6 łyżek maki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka i cukier ubić na gładką masę następnie dodać make i proszek i wymiesać dobrze drewnianą łyżką następnie wylac na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180stopniach około 25-30min.
Krem maślany:
- 200g masła (1 kostka; wyjęte z lodówki na 1 godzinę przed przygotowaniem kremu)
- ½ – 1 Szklanka cukru pudru
- sok z ½ cytryny lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 żółtka
Masło ucieramy mikserem na puszysty krem.
Do utartego masła wbijamy 1 żółtko i rozmiksowujemy na gładko.
Dosypujemy połowę cukru pudru, rozmiksowujemy na gładko.
Powtarzamy czynności dla drugiego żółtka i pozostałego cukru pudru.
Do kremu, ucierając, stopniowo wlewamy sok z cytryny i miksujemy całość do gładkości.
Króliczek:
Przekroić biszkopt na pół
wysmarować kremem maślanym jedna połówkę
wysmarować kremem maślanym jedna połówkę
poukładać owoce
złożyć razem
wyciąć trójkąt
wycięty trójkąt przełożyć na tył (tworzy się ogonek)
posmarować cale ciasto kremem
z drażetek zrobić oczy i nos
z lukrecji wąsy
uszy z papieru
zielonym barwnikiem zabarwic kokos i wysypać nim resztę podstawki na której będzie leżał królik (mamy trawkę)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Za każdy komentarz bardzo dziękuję!
Odwiedzam blogi każdego z was jeśli zostawiacie po sobie ślad w komentarzach!
Jeśli twój komentarz się nie pojawił oznacza to że przekroczył pewien poziom który nie jest akceptowany na tym blogu. Akceptuje tylko konstruktywną krytykę a nie żadne hejty!